“Voorspelbaar restaureren? Digitaal voorbereid, natuurlijk!”

een voordracht door Luk Daneels

 • Kemelbeekstraat 1, 2460 Tielen (Google Maps)
 • donderdag 07/10/21
 • 19:30u - 22:00u
Inschrijven

Wat u mag verwachten:

 • via digitale setup komen tot voorspelbaar restauratief herstel
 • via invulformulier de gewenste mock-up bekomen
 • tips voor het gebruik intra-orale scanner

  Toen ik besliste om vanaf 2019 de endo-praktijk te stoppen en terug een algemene praktijk te starten, stond vast dat ik de principes van de restauratief tandarts zou volgen voor elke patiënt. Ik wilde ook maximaal digitaal werken. Een scanner hoorde daar uiteraard bij. Vanaf het begin gebruik ik de scanner wanneer ik kan. Al snel werd duidelijk hoe een handig hulpmiddel het is in het voorbereiden van om het even welke restauratieve case. Ook heel snel kwam vast te staan dat een open en duidelijke communicatie met Pevo en kaakchirurg van cruciaal belang is om deze cases stressloos te laten verlopen. Stressloos betekent voor mij voorspelbaar.

  De voorspelbaarheid speelt zich af op 2 vlakken. Ik wil zeker zijn dat mijn patiënt tevreden gaat zijn over het eindresultaat, zowel functioneel als esthetisch. Anderzijds wil ik zeker zijn dat ik krijg wat ik wil van Pevo, zodat ik vol vertrouwen kan uitkijken naar de dag van plaatsing van kleine én grote werken.

  Uit onze gezamenlijke zoektocht naar de juiste afspraken is een Mock-up/Wax-up formulier ontsproten dat wij vandaag willen voorstellen als interactieve PDF. Het is de start van elk geslaagd restauratief werk onafhankelijk van de gebruikte techniek als implantaten, composiet, zirkonium, uitneembare prothese,…en al hun mogelijke combinaties.

  Aan de hand van verschillende cases willen we laten zien dat de digitale wax-up de leidraad is om de cases voorspelbaar af te werken en welke stappen, tips en tricks die daarbij zullen helpen. De mogelijkheden van het digitale scenario zullen uitgebreid belicht worden, zonder de beperkingen over het hoofd te zien.

  Luk studeerde af aan de KUL in 1999.  Hij startte zijn eigen algemene praktijk naast die van zijn vader in Beerse. Hij raakte zeer geïnteresseerd in de endodontie en kocht in 2002 zijn eerste microscoop en werd actief in het bestuur van de Flemish Society for Endodontology vzw. In 2009 beperkte hij zijn praktijk uitsluitend tot de endodontie. Altijd bleef hij geïnteresseerd in lange termijn prognoses wat resulteerde in het maken van de app ‘digital dentist’ als voorzitter van de FSFE. Door het grote tekort aan tandartsen in de streek en de zin om terug aan het totaalplaatje te werken, werd de praktijk terug een algemene praktijk vanaf 2019, waar het levenslange behoud van de tanden centraal staat.

 

 

 

Schrijf je in